מדינת ישראל נמצאת באופן תמידי במשבר מים הדורש מכולנו לעשות מאמץ משותף ולחסוך ככל הניתן בצריכת המים הביתית. ההחרפה במשבר המים בשנים האחרונות גורמת לרבים להמעיט בטיפוח גינה מרצון לפעול לחיסכון במים מיותרים ועלות צריכת המים.

משבר המים לא צריך להפסיק את הגינון הביתי, אלא לגרום לשינוי מחשבתי בעת עיצוב וטיפוח הגינה הביתית. שימוש בצמחים חסכוניים במים, עצים לא צמאים, ו- שיחים לא צמאים – יאפשרו לנו לטפח גינה ירוקה ונעימה ללא בזבוז מים מיותר.

אחד הגורמים שהופכים גינות ביתיות לצמאות ויקרות במיוחד הוא שטחי דשא גדולים הדורשים השקיה תכופה ובכמויות גדולות של מים. על מנת לשמור על גינה מטופחת ולא בזבזנית, ממליצים היום להימנע משימוש בשטחי דשא גדולים או להשתמש בדשא מלאכותי.

את כרי הדשא ניתן להחליף לחלוטין או חלקית בצמחי נוי ושיחים חסכוניים במים. שימוש בשיחים שונים מבטיח חסכון גדול בצריכת המים של הגינה הביתית ומאפשר לכם לגוון את הצמחייה. במשתלות היום מוצע מגוון רחב של שיחים לא צמאים.

סוגים של שיחים חסכוניים במים

בשל האקלים הים תיכוני השורר באזורינו, קיים מבחר עשיר של שיחים מקומיים אשר לא דורשים השקיה מאסיבית. כמו כן, שיחים חסכוניים רבים האופייניים ליבשת אוסטרליה נמצאו כמתאימים במיוחד לגידול בישראל.

על מנת לבחור אילו שיחים חסכוניים במים תשתלו בגינתכם, מומלץ לגשת למשתלה ולהתייעץ עם אנשי המקצוע בנוגע לסוגים השונים והמאפיינים הייחודיים להם.בין השיחים החסכוניים הפופולריים בארצנו ניתן למצוא:  צמחי פקעת ובצל, אזוביון, הרדוף הנחלים, לוטם, שיח אברהם, עץ השמן המנוקד, אלת המסטיק, אגבה ועוד שיחים רבים.

כמו כן, שיחי תבלין רבים הינם חסכוניים במים ומאפשרים לכם לשמור על גינה חסכונית, ריחנית ושימושית במיוחד. בין צמחי התבלין החסכוניים תוכלו למצוא סוגי מרווה שונים, פיגם, אזוב, קורנית ולענה.

בעת הבחירה בין שיחים חסכוניים במים תוכלו לשלב בין סוגי השיחים השונים ולשלב אותם בהצלחה באזורים שונים בגינתכם, תוך שמירה על אחידות העיצוב, גיוון הצמחייה וחיסכון ארוך טווח ומשמעותי במים.

איך מבטיחים שיחים חסכוניים במים?

כמות המים הדרושה להשקיית שיחים חסכוניים במים הינה קטנה יחסית לסוגי צמחייה אחרים ומשתנה משיח לשיח בהתאם למאפיינים הייחודיים שלו, עם זאת ישנם מספר דברים שנוכל לעשות אנו, על מנת להפיק את המירב משיחים חסכוניים במים.

שתילת שיחים חסכוניים במים מומלצת במיוחד בחודשי הסתיו, החורף והאביב (בהתאם לייחודו של כל שיח ושיח), זאת משום שבחודשים אלו הטמפרטורות נמוכות יותר והמים מתאדים לאט יותר – דבר המבטיח השקיה מתונה בתקופה הקריטית להתפתחות השיח.

מרבית השיחים החסכוניים במים יזדקקו לפחות ופחות מים ככל שיגדלו, לאחר שיגיעו לגודל המבוקש ניתן לצמצם את השקיית השיחים כמעט לחלוטין.

על מנת להבטיח כי לשיחים ששתלנו שורשים חזקים ועמוקים, המאפשרים להם לקבל את כל הלחות הדרושה להם מהקרקע מומלץ להשקות את השיחים לעיתים תדירות פחות, אך בכמויות מים גדולות יותר, בהתאמה.

תקופות ארוכות יותר בין השקיה להשקיה יעודדו את הצמחים להעמיק את שורשיהם אל תוך הקרקע בחיפוש אחר לחות והזנה ויבטיחו כי בבגרותם יסתפקו השיחים בכמויות מים קטנות בלבד.

יתרונותיהם של שיחים חסכוניים במים

שיחים בכלל ושיחים חסכוניים במים בפרט, יכולים בקלות לשמש למגוון מטרות בגינה הביתית – החל מגידור והגדרת שבילי הליכה, דרך השתלבות באלמנטים דוממים וכלה במילוי שטחים ריקים בגינה. שימוש מושכל בשיחים חסכוניים בגינה הביתית יבטיח מראה אחיד וטבעי של הגינה, מגוון בוטני מעניין וחיסכון במים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן