עיצוב הגינה הפרטית בביתכם דורש לא רק רצון ואהבה למרחב פתוח ומטופח אלא גם ידע ויכולת שיובילו אתכם לעצב גינה שיש מאחוריה גם הרבה מחשבה.

עיצוב גינה מתחיל מתכנון נכון. תכנון נכון מצריך ידע וניסיון רבים זאת בעיקר משום שאת המוצר המוגמר בתכנון גינה נקבל רק כמה שנים לאחר התכנון ולא בסופו. ניתן למצוא מעצבי גינות באינטרנט או לבקש המלצות מחברים, דרך יעילה אחרת היא לחפש במשתלות כמון למשל במשתלת יגור שמפעילה, כחלק משירותיה, צוות עיצוב גינות.

שלבי תכנון גן:

1. תכנון שטח הגן

יש להגדיר את הצרכים והרצונות שלנו מהגן. בהתאם לכך אנחנו נחלק את השטח בהתחשב בפרטים כגון הנוף מסביב והקשר לסביבה. בתוך התכנון נכניס גם אלמנטים של טכניקות כגון פנג שוואי או גן יפני אם רצוננו בכך. החלק העיקרי בתכנון שטח הגן הוא חלוקה נכונה בהתאם לצרכים של בעלי הגינה והן בהתאם לחוקים של פרופורציה והרמוניה. בדרך כלל מומלץ לחלק את השטח למספר שטחים בעלי תפקיד אחר, לדוגמא: מדשאה (טבעית או דשא סינטטי), גינת ירק, שיחי וורדים, פינה ישיבה, מחסן, איזור לתליית כביסה, פינת משחקים לילדים וכו'.

חשוב לא לנתק את הגינה מן הסביבה בה היא נמצאת, ניתוק שכזה עלול ליצור תחושה של צפיפות ומחנק. בעת חלוקת השטח לאיזורים שונים עלינו לעדן את המעבר משטח לשטח ולבצעו בהדרגתיות. נקודה חשובה בעת תכנון גינות היא היחס שליש, שני שליש – זהו יחס שמנחה בעת עיצוב גינות ובתים.

דוגמאות ליחס זה הן: מדשאה שבה שני שליש שטח דשא ושליש ערוגת פרחים, או גינת ירק בשטח של שני שליש ושליש שטח פתוח וריק

2. תכנון צמחייה –

עלינו למצוא את הצמחים שאנחנו אוהבים, אך לדאוג שהם יתאימו לאיזורינו מבחינת תנאי תאורה, מים ואקלים.

על פי תכנון השטח, עלינו לבחור את הצמחים שיתאימו להגדרת השטח. ראשית עלינו לבחור צמחים שמוצאים חן בעינינו. לכל הצמחים אופי שונה ותנאי גידול אחרים ואל לנו לשכוח זאת. עם זאת, עדיין קיים מגוון רחב ועלינו להחליט באילו פרחים לבחור לערוגת הפרחים, אדניות פרחים וצמחי תבלין ובאילו שיחים לבחור לגדר החיה וכו'.

בעת בחירת עצים חשוב לחשוב לטווח הרחוק ולתכנן כיצד נרצה שתראה הגינה, בידיעה שרב העצים גובהים ומשנים את צורתם.

בחירת הצמחים מגיעה לרמת הפרטים ועלינו להחליט על כל פרט כצמח בודד ולבחור מה מתאים לנו. בחירת הצמחים נעשית באמצעות קטלוג, ביקור במשתלה או סיוע ממתכנן גנים. תכנון נכון, מאפשר לנו להגיע לרמת פירוט גבוהה שמקלה על עיצוב הגינה.

3. תכנון מערכת ההשקיה

על המערכת להיות מותאמת לשטח הגינה ולספק מים בצורה מספקת אך חסכונית. תכנון מערכת ההשקייה יושפע מתכנון שטח הגן.

אל תתנו למערכת השקייה מתוכננת מראש להגביל אתכם בעיצוב גינתכם. כדאי להשתמש באיש מקצוע לצורך תכנון מערכת ההשקייה. איש מקצוע מנוסה יסייע לכם למנוע טעויות שעלולות לגרום לבזבוז מים ואף לפגיעה בצמחייה

4. עיצוב תאורה –

עיצוב תאורה נכון, הוא אלמנט חשוב מאוד בעיצוב גינה. אומנם את התאורה יש לתכנן רק כאשר תוכננה הצמחיה.

מטרתה של התאורה הוא להאיר אלמטים בולטים ויחודיים כגון עצים, בריכות, מזרקות, מפלים וכן ליצור משחקי אור וצל. תאורת גינות ללא אישור חשמלאי מאושרת רק במתחים הנמוכים מ-220 וולט, לצורך שימוש בתאורה במתח גבוה יותר, יש להיעזר בחשמלאי.

ראו גם:

ריפוי באמצעות גינון

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן