כיצד נאריך את חיי זר הפרחים שלנו?

זרי פרחים הם מתנה קלאסית שמוסיפה צבע ואור לכל חדר ולכל חלל. אבל חיסרון גדול מאוד ובולט של זרי הפרחים הוא שהם אינם מחזיקים מעמד לאורך זמן וימים ספורים אחרי שסידרתם את הזר באגרטל, הפרחים נראים שמוטים ונבולים.

כמובן שכל הפרחים סופם לנבול. פרחים קטופים מקיימים את עצמם כמו צמחים שתולים – הם קולטים מים דרך הגבעול ומובילים אותם בצינורות העצה. המים מתנדפים מהצמח מהעלים והפרחים וכאשר כמות המים שמתנדפת גדולה מכמות המים שהצמח קולט, מתחיל תהליך הכמישה.

אם כל זר שאתם מקבלים הולך לעולמו בתוך ימים ספורים, ישנם כמה וכמה טיפים ורעיונות שיעזרו לכם לשמר את זר הפרחים לאורך זמן:

–         קודם כל, נקיון. מאוד (מאוד!) לא מומלץ להכניס זר פרחים רענן לאגרטל משומש. שטיפה יסודית של האגרטל במים חמים וסבון כלים לפני כל שימוש תאריך את חיי הפרחים.

–     רצוי להשתמש באגרטל עשוי מזכוכית ולא אלומיניום או מתכת כלשהיא. אגרטל מזכוכית שקופה גם ייאפשר לכם לבדוק את נקיון המים בקלות רבה יותר.

–         מים: פרחים חתוכים מעדיפים מים פושרים על פני מים קרים. יש למלא מים בערך בגובה רבע מהאגרטל ולערבב מעט תמיסת מזון – כפית סוכר היא מקור מזון מצוין עבור הפרחים ושלוש טיפות של אקונומיקה ישמרו על המים צלולים וימנעו ממושבות של חיידקים להתפתח באגרטל.

–         הפרחים: יש להסיר את כל העלים שממוקמים בתחתית הגבעול, מתחת לקו המים. אם תשאירו אותם הם יהפכו בתוך זמן לא רב לכר פורה לחיידקים. בנוסף, בסכין חדה ונקייה יש לגזור כל גבעול (להיזהר לא למעוך אותם ולא להשתמש במספריים) בקצהו מעט באלכסון שכן גבעולים חתוכים בזוית ישרה נחסמים ע"י הזכוכית בתחתית האגרטל ואינם יכולים לשתות את המים ואת תמיסת המזון.

חשוב! – את הגבעולים כדאי לגזור בכיור תחת כמה סנטימטרים של מים וכך למנוע כניסת בועות אויר לגבעולים, דבר שיכול לחסום את צריכת המים של הצמח.

–         מיקום: חשיפת זר פרחים לשמש ישירה גורמת להתייבשות מהירה של גבעולים, עלים ופרחים, ולכן כדאי למקם את האגרטל במקום מואר בשמש עקיפה, הטובה ביותר. מאותה סיבה, לא כדאי גם להציב את האגרטל בקרבת מזגן, מפזר חום או על גבי מכשיר חשמלי (על הטלויזיה למשל) או בחדר מחומם. טמפרטורה נמוכה יותר מקטינה את קצב התנדפות המים מהפרחים ובכך מאטה את כמישתם.

–         טיפול שוטף: את המים צריך לשמור טריים וצלולים ולהחליפם בכל יומיים. אם המים באגרטל מתחילים להיראות מלוכלכים או עכורים, צריך להחליפם במים טריים (עם סוכר ואקונומיקה כמובן).

–         בזמן שמרעננים את המים באגרטל, כדאי להקדיש כמה דקות וגם להרחיק פרחים נבולים ועלים כמושים. גם בשביל האסטטיקה וגם בגלל שגז האתילן שהם פולטים, מאיץ את תהליך הכמישה גם בפרחים החיים.

יש עוד כמה טיפים קצת מוזרים אבל יש כאלו שנשבעים שהשיטות הללו משמרות זרי פרחים טריים לאורך זמן:

–         הוספת כדור אספירין מרוסק למים.

–         הוספת מטבע נחושת וקוביית סוכר.

–         הוספת רבע פחית משקה תוסס. אם האגרטל עשוי מזכוכית שקופה, עדיף להשתמש בספרייט או 7-אפ. גם אם המשקה ישן והגזים התנדפו, הסוכר במשקה יזין את הפרחים היטב.

כאשר הפרחים מתחילים בכל זאת לנבול, אפשר להחיות אותם ולהאריך את חייהם בעזרת טיפול פשוט במים חמים. מרתיחים מים, להרחיק ממקור החום ולהמתין עד שלא עולים אדים. אז מכניסים את  הגבעולים למים החמים עד לגובה של כ 5 ס"מ מהחלק התחתון וטובלים למשך כ 20 שניות.

3 תגובות

  1. תודה למדתי הרבה מכם. אשמח לקבל עוד טיפ אחד שחשוב לי מאד.
    ביתי מתחנת ב7/5 ואני רוצה לעצב לה את עיצוב השולחנות והחופה. אני מתכוונת להניח בתוך אגרטלים קטנים פרחי ליזאנטוס וכן לקשט את הכיסאות שמובילות לחופה בזר קטן איתם וייתכן שגם את עמודי החופה. שאלתי כיצד אני אמורה לשמר את הטריות שלהם לאורך זמן במידה ואני מסדרת את הכול בצוהרים והחופה בערב? אשמח לקבל מכם טיפ לכך שזה מאד חשוב לי.
    אודה על העזרה
    חנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן