טיפול מדשאות מצריך עבודה רבה ובידע הקשור לתנאי הגידול של הדשא. על מנת שהנחת מרבדי הדשא מוכנים תצליח יש לבחור את הזן הנכון ולהכין את הקרקע.

הכנת הקרקע מצריכה הדברה של עשבים שכן עשבים מפריעים להתפתחות הדשא וברגע שהם מתחילים לצמוח הם גדלים בצורה פראית ומשתלטים על חלקת הדשא.

העשבים מתחרים עם הדשא על מקור התזונה שבא מן הקרקע: המינרלים והמים. יש ליצור תשתית של מערכת השקיה טובה כך שהיא תכסה את כל שטח הדשא (השקיה ממוחשבת). ישנן שיטות השקיה רבות, יהיה עליכם לדאוג שמערכת ההשקיה תיהיה מותאמת לשטח מבחינת היקף הצינורות המובילים, פיזור נכון של הממטרות כך שהמים יכסו את כל השטח באופן אחיד ונכון.

יש לקחת בחשבון את לחץ המים, את כיוון הרוחות את רמת הספיקה הדרושה.

כיצד מתבצע התהליך?

בשבועות הראשונים ההשקיה צריכה להגיע עד לעומק של כ-40 סנטימטר וזאת על מנת להנביט את העשבים שבעומק כמו גם להנביט את העשב החד שנתי ולעודד את צמיחת העשב הרב שנתי.

לאחר מכן יש להדביר את העשבים שנבטו. ההדברה נעשית באמצעות חומר שנקרא 'ראונד-אפ' בריכוז של שלושה אחוזים. לאחר מכן יש לתת לריסוס לעשות את שלו לכן אין להשקות את השטח מספר ימים. אם העשבים גדלים שוב יש לחזור על התהליך ולרסס שוב.

חשוב לדעת כי מדשאה טובה זקוקה לאדמה שאינה דחוסה וכבדה מדיי. אדמה מסוג זה אינה מתאימה לדשא. במקרה ויש באזור המתכונן אדמה כבדה, אין צורך להוציא אותה אלא ניתן להוסיף עליה שכבה של כ-15 ס"מ של אדמה קלה.

לאחר מכן יש ליישר את הקרקע באמצעות מגרפה ולפזר זבל אורגאני. כמות של כ-25 ליטר זבל אורגני תספיק אך יש לדאוג להכניס אותה לתוך האדמה ע"י פעולה של גריפה עמוקה.

פעולת הריסוס במקרה זה כאשר יש תוספת קרקע ממקור אחר הינה ארוכה יותר. ייתכן שתצטרכו לחזור עליה מספר פעמים על מנת להדביר את גדילת העשבים באופן שמניח את הדעת.

כמו כן, אם היו לכם בקרקע יבליות, קיים סיכוי שתצטרכו לחזור על פעולת ההדברה.
ערבוב הקרקע:
פעולה חיונית נוספת לפני הנחת מרבצי דשא מוכנים הינה ערבוב והפיכת הקרקע. פעולת זו שנעשית באמצעות קלשון, מגרפה או את חפירה תורמת לעיבוד הקרקע.

תהליך זה נעשה כשאר האדמה אינה יבשה לגמרי או רטובה לגמרי. חשוב שהקרקע תהיה לחה וזאת כדי לאפשר לכלי החפירה לחדור את הקרקע ושהקרקע תוכל להתפורר לרגבים. את הרגבים יש לפורר. שלב אחרון בתהליך זה יהיה יישור השטח.

זיבול ודישון

בשלב שלאחר הפיכת הקרקע יש להחדיר חומר אורגני מפורק לתוך הקרקע. סוגי החומרים שניתן להשתמש בהם  לצורך פעולה זו הינם 'כופתיגן' ו'הומוס שלשולים'.

פעולה זו הכרחית לשם שיפור הקרקע ואוורורה. ככל שמצב הקרקע טוב יותר כך סיכויו של הדשא לגדול באופן תקין גדלים. יש להחדיר את החומר לעומק של 10-20 סנטימטר לתוך הקרקע.

דישון הינו שלב הכרחי להפיכת הקרקע למזינה עבור מרבדי הדשא. הדשן הכימי מעשיר תא הקרקע בהוספת מינראלים שחיוניים להתפתחות הדשא.

הדשן צריך להכיל כמה מינרלים חשובים ביניהם זרחן, חנקן, אשלגן וברזל. רצוי לקנות דשן שמשתחרר באופן איטי והדרגתי.

יישור הקרקע וריסוס

לאחר הדישון יש ליישר את הקרקע כך שלא יהיו פערי גובה. הקרקע צריכה להיות מהודקת וישרה על מנת שתוכלו להניח את מרבדי הדשא המוכנים.

פעולת היישור מאפשרת קליטה טובה של המרבדים ומבטיחה שהניקוז של מי ההשקיה והגשמים יהיה תקין. את היישור ניתן לעשות על ידי מגרפה או על ידי ארגז מיישר. שלב אחרון לפני הנחת מהרבים הינו ריסוס והדברה כנגד מזיקים. בדרך זו תוכלו ליצור מראה של דשא טבעי במקום דשא מלאכותי.

ראו גם:

ריפוי באמצעות גינון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן