מהו זר מתוק?

זר מתוק הינו אלטרנטיבה משעשעת ומרעננת לזר הפרחים המסורתי. זהו אוסף ממתקים: פרלינים, סוכריות גומי או זר פירות יבשים המאוגדים יחד בתוך כלי דקורטיבי ומדמים זר פרחים. קיים מגוון רחב של זרים מתוקים בשוק ורכישתם נעשיתם דרך אתרי אינטרנט מתמחים או בחנויות ממתקים מתמחות.

כיצד לרכוש זר מתוק

טרם רכישת זר מתוק ליקירכם כדאי שתשקיעו מעט מחשבה על מנת שמתנתכם תהיה מוצלחת:

1. העדפות של המקבל – בידקו האם מקבל הזר העתידי אוהב ממתקים, האם הוא נמצא במשטר שמונע ממנו אכילת ממתקים ולכן יעדיף זר פרחים במקום, או שמא הוא חוטא לעיתים באכילתם וישמח לקבלו. בנוסף חשוב לבדוק האם הוא מעדיף סוג מסוים של ממתקים או פירות וכמו כן האם הוא אלרגי למרכיב כלשהו.

אין שום ספק שהזר צריך להיות מרהיב ביופיו, לא פחות מזר פרחים. אולם אל לנו לשכוח, כי זהו זר אכיל שיאכל בסופו של דבר על ידי המקבל, ועל מנת שזה יהנה ממנו, עלינו לבחור זר לא רק על פי המראה, אלא גם על פי מרכיביו.

2. כמויות – במידה והינכם מעניקים את הזר ליותר מאדם אחד, שימו לב לכמות המרכיבים בזר. זר שמוענק למשפחה צריך להיות עשיר הרבה יותר מזר שמוענק לאדם יחיד.

3. כשרות – בדקו האם מקבל הזר מקפיד על כשרות. במקרה שכן, בדקו שכל מרכיבי הזר כשרים ואף דאגו להכשר בד"ץ אם יש צורך בכך. אם מדובר במתנה לועד עובדים וכדומה הקפידו על עניין הכשרות שבעתיים.

4. מתנה לטווח ארוך – לרוב, הזרים המתוקים מסודרים בתוך כלי דקורטיבי. ניתן לבחור כלי דקורטיבי שישמש את המקבל לטווח הארוך, כגון עציץ חרסינה או אגרטל ייחודי.

5. תקציב – גודלו ותכולתו של זר מתוק היא עניין של כסף. כדאי להחליט בטרם הרכישה על תקציב ולפיו לבחור את המוצר המתאים. כאשר הינכם מחפשים זר מתוק, הגדירו קודם כל את האירוע בשבילו הינכם רוכשים את הזר, ומבין כל המבחר בחרו את זה שעונה על תקציבכם.

זר מתוק – הכנה עצמית

תמיד ניתן להכין זר מתוק בעצמכם ובכך לחסוך חלק מהעלויות:

חומרים דרושים:

אופן ההכנה:

1.       את הקלקר או הספוג חותכים לגודלו של העציץ, כך שהוא יוכל לשבת שם ולא לבלוט החוצה.

2.       עוטפים את הקלקר/ספוג בשקית הניילון ומניחים בתוך העציץ.

3.       על גבי העציץ קושרים סרטים צבעוניים או פרחי משי ומעטרים כרצונכם.

4.       חותכים השיפודים לגודל הרצוי באמצעות הקאטר, כך שיוכלו להיכנס אל תוך הקלקר/ספוג אך גם לבלוט מספיק החוצה.

5.       מרטיבים את השיפודים לפני פעולת השיפוד באמצעות מטלית לחה, מה שמקל על מלאכת השיפוד.

6.       משפדים את סוכריות הגומי על השיפודים לפי איזה סדר שרוצים- כמה שיותר צבעוני, יותר טוב.

7.       את הפרלינים מדביקים אל השיפוד באמצעות איזולירבנד.

8.       כאשר השיפודים מוכנים, יש לנעוץ אותם לתוך הספוג/קלקר.

9.       לאחר מכן עוטפים את הזר המתוק בנייר צלופן ומקשטים בסרט.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן