צמחי כיסוי רב הם השכבה הנמוכה ביותר בגן, המעניקה לו רובד ירוק או צבעוני בעזרת פריחה מרהיבה. בבואכם לתכנן גינה, ניתן לבחור בין צמחי כיסוי עונתיים, אשר נשתלים בעונות המעבר, או בין צמחי כיסוי רב-שנתיים, שניתן לשתול במשך מרבית ימי השנה.

צמחי הכיסוי הם צמחים משתרעים בלבד, וצומחים לגובה 20-40 סנטימטרים. רובם מתאימים לכמות שמש מלאה,  ולכיסוי שטחים קטנים, גדולים ואף סלעיים. מידע נוסף ניתן לקבל במשתלה המקומית שלכם.

ההיסטוריה של צמחי הכיסוי

לצמחי הכיסוי היסטוריה ארוכה. מלבד גידולים בהודו ובסין, בימי האימפריה הרומאית, צמחי אפונה גודלו באופן קבוע בכרמים. גם בצפון אירופה נהגו לגדל תורמוס כדי להשביח קרקעות חוליות.

בקליפורניה התחילו לגדל צמחי כיסוי בתחילת המאה ה-20 בכרמים שונים, אך מסוף שנות ה-40 ותחילת שנות ה-50, השימוש בצמחי כיסוי פסק כמעט לחלוטין, וזאת בעקבות הסתמכות החקלאות על דשן כימי כדי לשמר את פוריות הקרקע. בשנות ה-80 וה-90 חל שינוי וחזרו להתעניין כורמים בגידול צמחי כיסוי.

יתרונות צמחי הכיסוי

חסרונות צמחי כיסוי

תחזוק צמחי כיסוי

בסיומו של שוך הבציר רצוי להתחיל להתעניין במחירי זרעים. בחירת סוג הצמחים היא מלאכה בפני עצמה ונובעת בין היתר מהתנאים המקומיים שקיימים בכרם. בדרך כלל, נהוג להשתמש בקטנית אחת לפחות. כדאי לברר איזה מין גדל טוב באזור שבו אתם מייעדים לצמחי הכיסוי.

למשל, דגניים ידועים ביצירת כמות גדולה של ביומסה, וטובים בעיקר לקרקעות עניות בחומר אורגני. לאחר הגשמים הראשונים זורעים, ודבר חשוב מאד הוא לכסות את הזרעים בעזרת דיסק רדוד או כלי אחר לאחר הזריעה. אם לא תעשו כך, ציפורים ונמלים עלולות לכלות את היבול. באביב מומלץ לכסח בערך בזמן הלבלוב, וזה כאמור תלוי בכמות הגשמים של החורף הנוכחי.

אם זריעתם של צמחי כיסוי לא התאפשרה משיקולי כשרות או משיקולים אחרים, דעו כי ניתן לוותר על ריסוס נגד עשבייה בשורות ובכך להרוויח את היתרון של גדילת צמחיית הבר בחורף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן