זר פירות

זר אכיל הוא מתנה מקורית ומיוחדת ליום הולדת, יום נישואין, להולדת תינוק חדש. גם בחתונות, מסיבות ואירועים עסקיים רבים תוכלו לראות היום על השולחנות זרים מרהיבים ביופים עשויים מפירות טבעיים וטריים ומאוגדים בכלים דקורטיביים.

ניתן לרכוש סלסלות, מגשים וזרים מעוצבים מפירות דרך אתר אינטרנט או בחנות שמתמחה בעיצוב, סגנון חיים ומתנות ולקבל במשלוח לכל מקום בארץ.

היתרונות הם ברורים – זרי פירות נעשים בעבודת יד מחומרים טבעיים וטריים וללא חומרים משמרים. חנויות הפרחים בישראל יכולות לשלב מספר רב של פירות איכותיים בצבעים עזים וזרי הפירות יפים כמעט כמו, אם לא יותר, מזרי הפרחים המסורתיים. בסוף הארוחה או המסיבה (או במהלכה) "קוטפים" את הפרחים הטעימים לקינוח.

זר פירות אכיל בהתאמה אישית

על מנת שהמתנה תהיה מתאימה ו'תפגע בול', בידקו לפני הזמנת הזר באינטרנט אם מקבלת הזר אוהבת פירות או שאולי תעדיף לקבל זר מתוק עשוי משוקולד, פרלינים או סוכריות גומי. כמו כן, כדאי לוודא שאין רגישות או אלרגיה לאחד מהרכיבים בזר.

אם כשרות עשויה להוות מגבלה, כדאי להזמין זר בהכשר בד"ץ או הכשר חרדי אחר. כשמזמינים זר פירות, כדאי גם להביא בחשבון בני משפחה אחרים שיאכלו מהזר וגם לבחור כלי דקורטיבי שבו ניתן יהיה להשתמש בעתיד. המחירים של זרי הפירות נעים בין 100 ש"ח לזר  ל- 300 ש"ח.

אם תרצו לחסוך זאת, או פשוט להיות יצירתיים, אפשר להכין זר פירות מעולה בבית:

זר פירות ביתי

קודם כל, באלו פירות לא רצוי להשתמש בזר אכיל? פירות בקופסת שימורים ממש לא רצוי.

פירות קפואים ימסו ויהיו רכים ורטובים.

פירות עם גלעין אחד גדול כמו משמש, שזיף או דובדבן יהיה קשה להשחיל על שיפוד אבל אפשרי. שווה לנסות הכל.

חוץ מפירות אלו, כמעט כל פרי אפשר לשפד על מקל שיפוד מעץ ולהכניס לזר אכיל:

אננס טרי פופולרי מאוד בזרים אכילים כי הוא קל לעיצוב. אפשר לחתוך אותו בצורת לבבות, כוכבים או פרחים, עם עלים גדולים ועגולים או צרים וארוכים ולהוסיף כדור מלון באמצע. אפשר אפילו לחתוך ספרות, כמו 2011 בשביל זר אכיל לשנה החדשה.

תותים משפדים עם החלק הצר כלפי חוץ, כדאי להשאיר את העלים בשביל הצבע הירוק. אפשר לטבול חלק מהתותים בשוקולד חלב ואז לזלף פסים בשוקולד לבן, אפשר גם להיפך ואפשר בלי פסים. וכן, אם זה זר ליום האהבה, מותר בהחלט לטבול את כל התותים בשוקולד.

פירות קטנים כמו אוכמניות, דומדמניות ופטל משחילים על קצהו העליון של השיפוד. ניתן להשחיל על השיפוד גם ענבים ירוקים ואדומים.

תפוחים משחילים באויר וכדי להוסיף אותם לזר צריך לטבול אותם בשוקולד מכל הצדדים חוץ מהקליפה.
חצאי בננות קלופות מצפים בשוקולד כי גם הן משחירות באויר.

מלון חותכים לרצועות ומסדרים כדשא ואפשר לשחק עם הצבעים – מלון כתום מסדרים בזר עם פרחי אננס צהובים ומלון ירוק מעצבים סביב לאגודה של תותים.

ניתן להוסיף עוד: תפוז קלוף וחתוך לגלגלים, תפוז לא קלוף חתוך לפלחים, כדורי מלון מושחלים על שיפוד, קיווי שלם, קלוף עם חריצים עמוקים עד הליבה, קרמבולה חתוכה לפרוסות בצורת כוכב וכן הלאה .

השמיים הם הגבול.

סידור בזר

נועצים את כל השיפודים בקלקר מונח בתוך ספל גדול, בסל נצרים או אפילו באגרטל יפה. שיפודים עם חצאי בננות, פלחי תפוחים ותפוזים ופרוסות מלון יהיו נמוכים יותר להדמייה של "עשב" ושיפודים עם אננס, תותים וענבים ידמו הפרחים וצריכים להיות ארוכים יותר.

לאלו מביננו שבדיוק התחילו דיאטה, אפשר להכין גם זר אכיל ובריא מירקות. אפשר להשתמש בפרחי כרובית למשל, לשפד כפי שהם או לרוקן את האמצע ולשים כדור גזר. את הגזר אפשר גם לקלף לרצועות בקולפן ולהשתמש כעשבים השוטים בזר. במקום אוכמניות משחילים על השיפוד עגבניות שרי ומפסלים פרחים מצנוניות ומסדרים בדיוק כמו זר פירות.

עוטפים בנייר צלופן, מוסיפים סרטי מתנה וכרטיס ברכה וזר הפירות מוכן.

בהצלחה!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים