הקמת גינה דורשת תכנון של כל פרטי הביצוע וכן ביצוע מדויקים מאוד. התכנון כולל בתוכו: פיתוח שטח ואדמה, הקמת שבילים, רחבות, ערוגות, חיפויים ועוד.

הקמת גינה צריכה להיעשות באופן מקצועי, כאשר אין לנו את הידע והניסיון המספיק לנושא, יותר מומלץ להיעזר באנשי מקצוע.

פיתוח השטח

זהו השלב הראשון והבסיסי ביותר, ללא שלב זה מעטים הסיכויים שהגינה שלנו תפרח ותלבלב. פיתוח השטח כולל בתוכו שינוי גובה פני השטח, יצירת שיפועים, טיוב האדמה והקמת מערכת ניקוז.

שינוי גובה פני השטח – מומלץ ליצור שטחים ישרים בגינה, אלה יתנו תחושת מרחב. על כן מומלץ להימנע משימוש במדרגות. פני גובה הקרקע ניתן לשנות באמצעות מסלעות וקירות, אולם גם כאן כדאי להיזהר במינונים.

יצירת שיפועים – אדמה בשיפוע מתון מסייעת למניעת סחף מגשמים, אולם חשוב להקפיד שהשיפועים יהיו מהבית לכיוון מטה ולא להיפך כדי שלא יווצרו שלוליות בגינה.

טיוב האדמה – כדי לטייב את השטח יש לכסותה בשכבה של 30 ס"מ לפחות של אדמת גן, כאשר במקום שתילתם של עצים יש לחפור בור ששטחו מטרXמטר ולמלאו באדמת גן. חשוב להקפיד שהאדמה תהיה אדמה טובה, כלומר ללא שרידי עשבים שוטים או חומרים מעכבי גדילה אשר עלולים לשבש את תהליכי הצמיחה בגינה ללא תקנה. מומלץ לא לערבב בין סוגי אדמה. שכבת אדמה כבדה נניח על אדמה כבדה ושכבת אדמת חמרה נניח על אדמת חמרה.

מערכת ניקוזים – מומלץ לבנות מערכת שתאפשר הזרמת מים מהגינה החוצה, הדבר ימנע היווצרות סחף ושלוליות בגינה.

כיסוי השטח

שבילים – ניתן לבנות שבילים מחומרים מגוונים כגון: בטון, אספלט, אבנים טבעיות, חצץ, גרנוליט, שברי רעפים וכו'. חשוב לבחון את הצרכים שלנו בטרם נגדיר את החומר ממנו יהיה עשוי השביל וכן את צורתו, אורכו ורוחבו.

רחבות – בניית רחבות דומה לבניית שבילים. יש להגדיר את השטח בו אנו מעוניינים וכן את החומר ממנו תיעשה הרחבה.

ערוגות וטרסות – ניתן להקים טרסות וערוגות על ידי אבני לקט, אדני רכבת, קרשים ומחיצות עץ או ממסלעה קנויה.

חיפויים – חיפוי מסייע במלאכת האחזקה, בחיסכון במים וכן מעניק מראה אסתטי לגן. ניתן לבצע חיפויים באמצעות שבבי עץ ועלים או על ידי חלוקי נחל, טוף או חצץ המכסים תחתיהם יריעות הפרוסות על הקרקע.

פריסת אדניות – עלינו לבחור את החומר ממנו יהיו עשויות האדניות, אבן, חרס, פלסטיק, עץ וכו'. אדניות זקוקות לניקוז, באם אין אפשרות לניקוז לקרקע יש צורך במערכת ניקוז נפרדת.

בניית בריכה – ניתן לבנות בריכת נוי לגינה בשלוש דרכים שונות: האחת באמצעות יציקת בטון, השניה באמצעות יריעת פלסטיק והשלישית על ידי הצבת בריכה מוכנה.  החסרון בשתי הראשונות הוא שיש לחפור בור באדמה, אולם חשוב לקחת בחשבון שבריכה מחוץ לאדמה נראית בולטת וגדולה יותר. חשוב שפני הבריכה יהיו ישרים ושתהיה עמוקה דיה להכיל בתוכה צמחייה ובעלי חיים. בנוסף, דורשת הבריכה אביזרים שונים לצורך הזרמת המים, סינון, ניקוי וכו'. לצורך כך עליה להימצא בקרבת נקודת חשמל.

תאורה – מיקום התאורה מושפע מהאלמנטים שהיא צריכה להאיר ולהדגיש וכן ממשחקי אור וצל שהיא יוצרת.

מערכת ההשקיה – קיימות מגוון שיטות השקייה החוסכות במים. על המערכת להיות מותאמת לשטח הגינה ולספק מים בצורה מספקת ובמקביל להיות חסכונית – השקיה ממוחשבת.

ראו גם:

חברות ניקיון

2 תגובות

  1. כתבה מלמדת.
    ממליץ להשביח את הקרקע ע"י הוספת כמות נדיבה של קומפוסט לקרקע באמצעות תיחוח בעומק 30 ס"מ לפחות וכך לשנות לטובה את מבנה הקרקע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן